recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mie met pittige groenten en cashewnoten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - eiermie (250 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sambal badjak (1 theelepel)
  • - rode uien (2 )
  • - prei (1 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - paksoi (1 struik)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - gezouten cashewnoten (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de rode uien in partjes.
  • 3 Snijd de prei in dunne ringen en de bleekselderij in boogjes.
  • 4 Snijd de stengels en bladeren van de paksoi in repen.
  • 5 Bereid de mie volgens de aanwijzingen.
  • 6 Verhit de olie in de wok en roer de knoflook en sambal erdoor.
  • 7 Schep de uien, prei, bleekselderij en de paksoistengels erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • 8 Schep de paksoibladeren en de sojasaus erdoor.
  • 9 Voeg het water toe en smoor de groente in nog 3-4 minuten beetgaar.
  • 10 Schep de uitgelekte mie door de groenten, warm het gerecht door en serveer het in wijde kommen.
  • 11 Strooi de cashewnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.