recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Minestrone met hollandse groenten en peterseliepesto

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - tomaten (500 gram)
  • - groentebouillon (1.5 liter)
  • - olijfolie, extra vergine (100 ml)
  • - ui (1 grote)
  • - knolselderij (250 gram)
  • - pastinaak (250 gram)
  • - wortel (250 gram)
  • - courgette (1 )
  • - aardappelen (2 )
  • - potje witte bonen (0.5 klein)
  • - braadworsten (2 )
  • - platte peterselie (30 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - geraspte oude kaas (150 gram)
  • - pijnboompitten (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in stukjes en pureer in een blender of keukenmachine en roer ze door de bouillon.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Hak de knoflook grof.
  • 4 Snijd de knolselderij, pastinaak, wortel, courgette, wortel en aardappel in blokjes.
  • 5 Snij de worsten in plakjes.
  • 6 Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een grote soeppan en schep de ui, knolselderij, pastinaak, wortel, courgette en aardappelen erdoor en bak alles 4-6 minuten.
  • 7 Schenk de tomatenbouillon erbij en roer ook de witte bonen erdoor.
  • 8 Breng de soep al roerende aan de kook en laat de soep 6-8 minuten zachtjes koken.
  • 9 Voeg ook de plakjes braadworst toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
  • 10 Pureer intussen de peterselie (met steeltjes) met de knoflook, 1/5 deel van de kaas en pijnboompitten met de resterende olijfolie in de blender tot een gladde pesto en voeg wat zout en vers gemalen peper naar smaak toe.
  • 11 Breng de minestrone op smaak met wat pesto.
  • 12 Serveer de resterende pesto en geraspte kaas bij de soep.
  • 13 Lekker met bruine bolletjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.