recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Minestrone met pasta en witte bonen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - pesto (3 eetlepels)
  • - witte bonen (1 potje)
  • - pastaschelpjes (100 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - ui (1 )
  • - groentebouillon (van tabletten) (1.5 liter)
  • - tomaten (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Kook in een soeppan de tomaten 5 minuten in de bouillon.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de winterwortel en de bleekselderij in blokjes.
  • 5 Roerbak de ui, wortel en bleekselderij 3-4 minuten in een wok met olijfolie.
  • 6 Pureer de tomatenbouillon met een staafmixer en voeg de groenten, pasta en witte bonen met vocht toe.
  • 7 Breng de minestrone al roerende aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • 8 Roer vlak voor het serveren de pesto door de minestrone.
  • 9 Serveer de minestrone in grote soepkommen.
  • 10 Geef er eventueel wat geraspte kaas bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.