recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Minestrone

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - italiaanse roerbakmix (400 gram)
  • - pesto rosso (1 potje)
  • - tomatensap (1 liter)
  • - tabletten vleesbouillon (3 stuk(s))
  • - verse soepballetjes (250 gram)
  • - witte bonen (1 potje)
  • - schelpjesmacaroni (100 gram)
  • - stokbrood (1 klein)
  • - water (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak de groenten 3-4 minuten.
  • 2 Roer de helft van de pesto erdoor en schenk het tomatensap en het water erbij.
  • 3 Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg de soepballetjes, witte bonen met vocht en de macaroni toe.
  • 4 Breng de soep al roerende aan de kook en kook de soep 10 minuten heel zachtjes tot de groenten en macaroni gaar zijn.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen.
  • 7 Serveer de minestrone in diepe borden en geef het stokbrood en de rest van de pesto erbij.