recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Miniquiches met groene asperges en artisjokharten

Lunch
6 personen
45 min
Ingrediënten
  • - verse oregano of basilicum (3 eetlepel(s))
  • - griekse yoghurt (150 ml)
  • - geraspte geitenkaas (150 gram)
  • - eieren (6 )
  • - roomboter bladerdeeg (6 plakjes)
  • - artisjokharten (400 gram) (1 blik)
  • - groene asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Laat de artisjokharten uitlekken.
  • 3 Snijd de basilicum fijn.
  • 4 Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
  • 5 Kook de aspergestukjes in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 6 Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 7 Snijd de artisjokharten in partjes van circa 1 cm dik.
  • 8 Rol de plakjes bladerdeeg een heel klein beetje uit.
  • 9 Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg, druk de rand goed aan en laat het deeg rommelig boven de rand van de vorm uitsteken.
  • 10 Klop de eieren los met de kaas, yoghurt, oregano, wat zout en zwarte peper en verdeel dit mengsel over de vormpjes.
  • 11 Verdeel de asperges en artisjokharten erover.
  • 12 Schuif de vormpjes een richel onder het midden in de oven en bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Laat ze afkoelen en vervoer ze in hun vormpjes, afgedekt met aluminiumfolie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.