recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosselen in witbier

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - yoghurtmayonaise (100 g)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - witbier (150 ml)
  • - peterselie (1 bos)
  • - bosuitjes (6 stuks)
  • - panklare mosselen (2 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer er frieten en salade bij.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Spoel de mosselen onder koud water en controleer openstaande schelpen of ze vanzelf dicht gaan als je ze tegen het werkvlak tikt.
  • 4 Verwijder mosselen die niet dicht gaan.
  • 5 Leg de mosselen in een grote pan.
  • 6 Strooi de bosuitjes en peterselie erover.
  • 7 Schenk het bier erbij en smoor de mosselen afgedekt in 6-8 minuten op matig hoog vuur gaar.
  • 8 Ze staan dan open.
  • 9 Doe de mosselen over in een schaal.
  • 10 Meet 100 ml kookvocht af, kook dit in een wijde pan tot de helft in en schenk het in een schaaltje.
  • 11 Roer de mosterd en mayonaise erdoor.
  • 12 Geef dit als dipsausje bij de mosselen.
  • 13 Wijntip: Frisse witte wijn, Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika of uit de Touraine, Fankrijk.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.