recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosselen met knoflook en rozemarijn

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - panklare mosselen (2 kilo)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - rozemarijn (2 takjes)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de knoflook in plakjes en hak de rozemarijn in stukjes van 3 cm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 ?C Spoel de mosselen in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 3 Leg de mosselen in een grote braadslede.
  • 4 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een paar minuten niet vanzelf dichtgaan na een tik tegen het aanrecht.
  • 5 Verdeel de knoflook en rozemarijn tussen de mosselen en doe de olie erover.
  • 6 Verwarm de mosselen 15-20 minuten in de oven tot ze open staan, schep ze af en toe om.
  • 7 Lekker met focaccia en tomatensalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.