recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosselen met mediterrane groenten uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rode uien (2 kleine)
  • - courgette (1 )
  • - aubergine (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - gele paprika (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - tijm (4 takjes)
  • - rozemarijn (2 takjes)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - verse mosselen (2 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 ?C.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Snijd de courgette in grove stukken, de aubergine in blokjes van circa 3 cm en de paprika in stukken.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes en de rozemarijn in stukken.
  • 5 Schep in de braadslede de ui, courgette, aubergine, paprika, knoflook, tijm, rozemarijn met wat zout en versgemalen zwarte peper en de olijfolie door elkaar.
  • 6 Schuif de braadslede in de oven en bak de groente in 20 minuten bijna gaar.
  • 7 Schep ze af en toe om.
  • 8 Spoel de mosselen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • 9 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die ook na een flinke tik tegen het aanrecht niet vanzelf dicht gaan.
  • 10 Leg de mosselen tussen de groenten en schuif de braadslede weer in de oven.
  • 11 Verwarm de mosselen en groenten nog 10 minuten tot alle mosselen open zijn en de groenten gaar zijn.
  • 12 Serveer de mosselen met groenten in diepe borden.
  • 13 Lekker met bruin stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.