recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosselen op Spaanse wijze

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - citroen (1 )
  • - dragon (10 takjes)
  • - spaanse rosé (2 glazen)
  • - pomodori tomaten (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - grote prei (1 )
  • - chorizo (100 gram)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - mosselen (4 kilo)
  • - verse stokbroden (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Bak het stokbrood af in de oven.
  • 2 Spoel de mosselen goed af met koud water en verwijder beschadigde exemplaren.
  • 3 Hak de knoflook en snijd de chorizo in dunne reepjes.
  • 4 Verwijder het meeste groen van de prei en het buitenste vel.
  • 5 Snijd in ringen en spoel zo nodig schoon onder de kraan.
  • 6 Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het vruchtvlees en snijd vervolgens in kleine blokjes.
  • 7 Bak de knoflook, prei en chorizo aan in de olijfolie in een grote kookpan op matig vuur.
  • 8 Voeg de mosselen toe, zet het vuur hoog en doe het deksel op de pan.
  • 9 Wacht 2 minuten tot de onderkant van de pan weer goed heet is.
  • 10 Voeg de rosé toe en doe het deksel er weer op zodat de stoom in de pan blijft.
  • 11 Voeg na 3 minuten snel de tomatenblokjes toe en schud de pan voorzichtig met het deksel er weer op.
  • 12 Stoom de mosselen nogmaals 3 minuten.
  • 13 Haal de takjes van de dragon en hak deze grof.
  • 14 Pers de citroen.
  • 15 Besprenkel de mosselen in de pan met de dragon en het citroensap.
  • 16 Serveer ze in de pan met het stokbrood erbij om te dopen.
  • 17 Kooktip: als je geen pan hebt die groot genoeg is, doe het dan in 2 keer.