recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosselspiesjes voor op de barbecue

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - lange tapasspiesjes (8 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - (zelf) gekookte mosselen (24 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - sap en rasp van een citroen (30 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de tenen knoflook en snijd de bosuitjes in stukken van twee centimeter.
  • 2 Meng in een diep bord de citroensap met de citroenrasp, knoflook, tijm, wat versgemalen zwarte peper en de olijfolie tot een marinade.
  • 3 Schep de mosselen erdoor en laat ze 15 minuten marineren (of langer in de koelkast).
  • 4 Steek steeds drie mosselen aan een spiesje met twee stukjes bosui ertussen.
  • 5 Bestrijk de spiesjes met de marinade.
  • 6 Leg de spiesje op een fijn (groente)rooster of op een stuk aluminiumfolie op de barbecue en bak de spiesjes rondom in 3 tot 4 minuten iets bruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.