recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosterd-rib-eye/entrecote van de barbecue

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - mayonnaise (200 ml)
  • - entrecotes (4 )
  • - versgemalen zwarte peper
  • - verse tijm (1 eetlepel)
  • - dijonmosterd (4 eetlepels)
  • - knoflook (8 tenen)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met frieten en groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Hak de verse tijm fijn.
  • 3 Verwarm de helft van de olijfolie in een steelpan en laat 0,75 van de knoflook heel zachtjes gaar worden.
  • 4 Pers de rest van de knoflook uit boven de helft van de mosterd en roer er de andere helft van de olijfolie en tijm en peper naar smaak erdoor.
  • 5 Wrijf de entrecotes in met dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen.
  • 6 Laat de gepofte knoflook iets afkoelen en knijp de tenen dan tussen duim en wijsvinger boven de mayonaise uit.
  • 7 Roer ook de andere helft van de mosterd en peper naar smaak door.
  • 8 Rooster de entrecotes in een hete grillpan of op de barbecue in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 9 Serveer met de knoflook mayonaise.
  • 10 Wijntip: Stevige, rijke, krachtige rode wijn, zoals een Australische Shiraz of een Shiraz Cabernet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.