recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosterdsoep

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (750 ml)
  • - boter (15 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - fijne mosterd (4 eetlepels)
  • - kippenbouillontabletten (2 )
  • - slagroom (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui heel fijn.
  • 2 Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 3 Roer twee eetlepels mosterd door de ui en verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • 4 Schenk er het water bij en roer de slagroom erdoor.
  • 5 Breng de soep al roerend aan de kook.
  • 6 Laat zonder deksel een kwartier zachtjes koken tot de soep iets dikker wordt.
  • 7 Roer vlak voor het serveren nog twee eetlepels mosterd door de soep.
  • 8 Serveer de mosterdsoep in diepe borden en garneer naar wens met dunne ringetjes prei.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.