recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Moussaka van courgette en yoghurtsaus

Hoofdgerecht
6 personen
65 min
Ingrediënten
  • - grote rijpe tomaten (6 )
  • - geraspte kaas (125 gram)
  • - griekse yoghurt (400 ml)
  • - eieren (4 )
  • - courgettes (3 )
  • - rode wijn (100 ml)
  • - tomatenstukjes (400 gram) (1 blik)
  • - zout (1 theelepel)
  • - kaneel (1.5 theelepel)
  • - gedroogde oregano (1 theelepel)
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook zachtjes glazig.
  • 2 Voeg het gehakt toe en bak het al roerend rul.
  • 3 Voeg de oregano, kaneel, het zout en royaal versgemalen zwarte peper toe en bak 1-2 minuten.
  • 4 Roer de tomatenstukjes met vocht en de wijn erdoor en laat de gehaktsaus 20-30 minuten zachtjes sudderen.
  • 5 Snijd de courgettes in lange dunne plakken, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan bruin en gaar.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 7 Klop de eieren los met yoghurt, kaas en peper.
  • 8 Leg een laag courgetteplakken in de ingevette schaal en verdeel er een laag gehaktsaus over.
  • 9 Leg hier een laag in plakken gesneden tomaten op en verdeel er een derde van het kaasmengsel over.
  • 10 Herhaal deze volgorde van lagen en strijk de rest van het kaasmengsel erover.
  • 11 Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Laat de moussaka uit de oven nog 10 minuten staan.
  • 13 Lekker met een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.