recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mousse van gerookte forel

Voorgerecht
6 personen
85 min
Ingrediënten
  • - verse dille
  • - geraspte mierikswortel (0.5 eetlepel)
  • - slagroom (125 ml)
  • - gerookte forel (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Boen de schoon; Snijd de gerookte forel in stukken.
  • 2 Trek met een canneleermesje mooie slierten (1 per persoon) van de sinaasappel en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
  • 3 Pureer de forel met 2-3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
  • 4 Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
  • 5 Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
  • 6 Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
  • 7 Spuit op de amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.