Voorgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Hak de dille fijn. Snijd de forel in stukjes. Pureer de forel met mierikswortel, dille en wat zout en peper in de keukenmachine. Stap 2 Klop in een kom slagroom stijf en spatel de forel er luchtig door. Laat de forelmousse afgedekt zeker 2 uur in de koelkast opstijven. Stap 3 Halveer de Amsterdamse uitjes. Verwarm de boter in een kleine hapjespan en schep de cranberry's en Amsterdamse uitjes erdoor. Sprenkel er een beetje water over. Stap 4 Verwarm de cranberry's en uitjes afgedekt 4-6 minuten heel zachtjes, zodat ze gaar worden maar niet kapot knappen. Beweeg de pan steeds heen en weer. Stap 5 Strooi de suiker over de cranberry's en uitjes en laat de suiker smelten. Stap 6 Beweeg de pan steeds heen en weer tot de cranberry's en uitjes rondom voorzien zijn van een glanzend suikerlaagje. Laat ze op een bordje afkoelen. Stap 7 Schep in elk glas een flinke bol forelmousse en verdeel de cranberry's en uitjes erover. Garneer met een toefje dille.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 215 kcal
Eiwit 10 g
Koolhydraten 7 g
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 10 g