recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mousse van kippenlevertjes met cranberrygelei

Voorgerecht
4 personen
260 min
Ingrediënten
  • - cocktailaugurkjes (12 stuks)
  • - gerapte mierikswortel (2 eetlepels)
  • - cranberrysap (100 ml)
  • - gelantine (1.5 blaadje)
  • - port (4 eetlepels)
  • - slagroom (100 ml)
  • - tijmtakjes (4 stuks)
  • - boter (50 gram)
  • - kippenlevertjes (250 gram)
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Maak de kippenlevertjes schoon en halveer deze.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de kippenlevertjes met de knoflook en tijm op zacht vuur in 6-8 minuten rondom lichtbruin.
  • 4 Pureer de kippenlevertjes met het bakvet, de resterende boter, de room en de helft van de rode port in de keukenmachine of blender tot een gladde paté.
  • 5 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 6 Schep dit mengsel in brede glazen of soufflépotjes, strijk de bovenkant glad en laat het mengsel in de koelkast in 3 uur steviger worden.
  • 7 Week in de tussentijd de gelatine in ruim koud water.
  • 8 Verwarm het cranberrysap met de resterende rode port in een steelpan.
  • 9 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het hete vocht.
  • 10 Laat het sap afkoelen tot het iets dikker wordt.
  • 11 Leg een takje tijm op de mousse en schenk de cranberrygelei erop.
  • 12 Zet de glazen in de koelkast en laat de mousse en gelei in 1 uur opstijven.
  • 13 Zet de glazen met mousse op een bord en zet er een minibakje met mierikswortel naast.
  • 14 Leg de augurkjes op het bord.
  • 15 Lekker met geroosterd stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.