recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mozaïk van jonge kaas en knapperige groenten

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - dille (0.25 bosje)
  • - verse dilletakjes (2 eetlepels)
  • - citroen (1 )
  • - komkommer (24 dunne plakjes)
  • - grote radijzen (6 )
  • - jong belegen kaas (4 plakken)
  • - jonge geitenkaas (4 plakken)
  • - honing (1 theelepel)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - creme fraiche1 (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de crème fraîche met de mosterd en honing en breng op smaak met zout.
  • 2 Steek of snijd achttien dezelfde vierkanten uit de beide kazen, u heeft dan totaal zessendertig vierkanten.
  • 3 Snijd uit het midden van de radijzen achttien dunne plakjes (eet de uiteinden lekker op) en steek even grote rondjes uit de plakjes komkommer.
  • 4 Schil de citroen heel dun met een dunschiller, zodat er geen wit aan de schil zit, en snijd van de schil zeer dunne lange reepjes.
  • 5 Of gebruik een zesteur om reepjes van de citroen te trekken.
  • 6 Maak een mozaïek van de kaas op de borden, leg de radijs op de jonge kaas en de komkommer op de geitenkaas.
  • 7 Garneer met de crème fraîche, citroenzestes en fijne takjes dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.