recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Nasi goreng met garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - jumbogarnalen (100 gram)
  • - ketjap manis (2 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode peper (1 )
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - prei (250 gram)
  • - wortelen (250 gram)
  • - spitskool (250 gram)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - gele rijst (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met rolletjes ham, saté, komkommer, atjar tjampoer en kroepoek.
  • 2 Voorbereiding: hak de knoflook fijn; verwijder de zaadjes van de peper en hak deze fijn; snijd de prei in dunne ringen; snijd de wortel in blokjes; snijd de spitskool in dunne reepjes.
  • 3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en laat de rijst helemaal afkoelen.
  • 4 Fruit de knoflook en rode peper in een wok met hete olie zachtjes aan.
  • 5 Schep de groenten en komijn erdoor en roerbak alles in 4-6 minuten beetgaar.
  • 6 Voeg beetje bij beetje de rijst en garnalen toe en roerbak de nasi en roebak het gerecht tot het door en door heet is.
  • 7 Breng op smaak met ketjap en eventueel wat sambal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.