recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Nasi Goreng met pindasaus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - komkommer (1 )
  • - ketjap manis (3 eetlepels)
  • - pinda's (50 gram)
  • - pindakaas (100 gram)
  • - sambal oelek (1.5 theelepel)
  • - boemboe nasi goreng (1 bakje)
  • - bamigroenten (500 gram)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Roerbak de groenten in een wok met de helft van de olie beetgaar.
  • 3 Bak driekwart van de boemboe even mee en schep dan de rijst erdoor.
  • 4 Bak alles al omscheppend tot de nasi goed warm is.
  • 5 Bak de rest van de boemboe in een pan met de andere helft van de olie en voeg de pindakaas en water toe.
  • 6 Verwarm het geheel al roerende tot een gladde saus en roer de stukjes pinda erdoor.
  • 7 Serveer de nasi goreng in diepe borden en schep de pindasaus erop.
  • 8 Leg de in dikke plakken gesneden komkommer ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.