recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Nasi goreng met pittige kipkarbonades

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - rijst (400 gram)
  • - nasi kruidenmix (1 zakje)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - ketjap manis (3 eetlepels)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - kipkarbonades (4 )
  • - nasi-bamigroenten (1 zak)
  • - komkommer (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen en laat de rijst afkoelen.
  • 2 Laat de nasikruiden wellen volgens de aanwijzingen.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Meng de knoflook met de helft van de sambal sambal, een derde van de ketjap en een vierde en wrijf de kipkarbonades hiermee in.
  • 5 Bak de kip in een hapjespan rondom bruin.
  • 6 Voeg het water toe en laat de karbonades in 20 minuten zachtjes gaar sudderen en de saus dikker worden.
  • 7 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten 3 minuten.
  • 8 Voeg al omscheppend de rijst en de nasikruiden toe en warm de nasi goed door.
  • 9 Breng op smaak met ketjap en sambal.
  • 10 Serveer de nasi in diepe borden en leg de kipkarbonade erop.
  • 11 Geef de komkommer erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.