recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Nectarines met bitterkoekjes uit de oven

Nagerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - boter (20 gram)
  • - fijne kristalsuiker (2 eetlepels)
  • - geschaafde amandelen (2 eetlepels)
  • - nectarines (4 )
  • - zoete witte wijn (150 ml)
  • - cacaopoeder (1 theelepel)
  • - bitterkoekjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bitterkoekjes in stukjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 ?C.
  • 3 Meng de bitterkoekjes in een diep bord met de cacao en de helft van de wijn en laat ze 10 minuten staan.
  • 4 Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pitten.
  • 5 Zet de nectarines naast elkaar in een oven schaal.
  • 6 Roer de bitterkoekjes met de wijn tot een rul mengsel en schep dit in de holtes van de nectarines.
  • 7 Strooi de amandelen en suiker over de nectarines en leg op elke nectarine een klein klontje boter.
  • 8 Schenk de resterende wijn met het water op de bodem van de schaal.
  • 9 Schuif de schaal in de oven in 20 tot 30 minuten gaar.
  • 10 Zet op elk bordje twee gevulde nectarines en schep het vocht uit de schaal erover.
  • 11 Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.