recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Nectarinesoep met citroensorbet

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - citroensorbet (4 bollen)
  • - verse basilicumblaadjes (1 eetlepel)
  • - vers geperste sinaasappelsap (250 ml)
  • - nectarines (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Was de nectarines en snijd 4 nectarines in stukjes.
  • 2 Meng de nectarinestukjes met het sinaasappelsap en de basilicumblaadjes in de blender tot een gladde soep.
  • 3 Laat de nectarinesoep in de koelkast in 1 uur door en door koud worden.
  • 4 Snijd de laatste nectarine in flinterdunne schijfjes.
  • 5 Schep de nectarinesoep in diepe borden en schep in het midden een bol citroensorbet.
  • 6 Leg de schijfjes nectarine rondom tegen de bol ijs en garneer met een toefje basilicum.