recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Nectarinesoep met citroensorbet

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - citroensorbet (4 bollen)
  • - verse basilicumblaadjes (1 eetlepel)
  • - vers geperste sinaasappelsap (250 ml)
  • - nectarines (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Was de nectarines en snijd 4 nectarines in stukjes.
  • 2 Meng de nectarinestukjes met het sinaasappelsap en de basilicumblaadjes in de blender tot een gladde soep.
  • 3 Laat de nectarinesoep in de koelkast in 1 uur door en door koud worden.
  • 4 Snijd de laatste nectarine in flinterdunne schijfjes.
  • 5 Schep de nectarinesoep in diepe borden en schep in het midden een bol citroensorbet.
  • 6 Leg de schijfjes nectarine rondom tegen de bol ijs en garneer met een toefje basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.