recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

New York meat loaf

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - kleine rode paprika (1 )
  • - half om half gehakt (500 gram)
  • - tomatenpuree (klein) (1 blikje)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - ei (1 )
  • - paneermeel (60 gram)
  • - bacon (50 gram)
  • - peterselie (platte) (3 eetlepel(s))
  • - bleekselderij (1 stengel)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd 4 kleine ringen van de paprika.
  • 3 Verwijder dan de zaadlijsten en hak de rest van de paprika fijn.
  • 4 Doe het gehakt in een kom en voeg de helft van de tomatenpuree met de mosterd, het ei, het paneermeel, 1 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper toe.
  • 5 Verdeel ook de bacon, peterselie, paprika, bleekselderij en ui erover en meng alles goed door elkaar.
  • 6 Kneed het gehaktmengsel goed door tot het wat plakkerig wordt en doe het over in de cakevorm.
  • 7 Druk het gehakt goed aan en strijk de bovenkant glad.
  • 8 Bestrijk de bovenkant met de rest van de tomatenpuree en leg de paprikaringen erop.
  • 9 Bak het gehaktbrood in de oven in 30-40 minuten mooi bruin en gaar.
  • 10 Laat het gehaktbrood uit de oven 10 minuten in de vorm rusten.
  • 11 Neem het gehakt uit de vorm en snijd het in plakken.
  • 12 Serveer het gehaktbrood met pasta en een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.