recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Noedels met zoete paprikasaus en verse biologische kruiden

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - biologische basilicum (20 blaadjes)
  • - mozzarella 125 gram (2 bolletjes)
  • - cherrytomaten (250 gr)
  • - fijn gehakte biologische bieslook (2 eetlepels)
  • - fijn gesneden biologische peterselie (2 eetlepels)
  • - mie nestjes (500 gr)
  • - slagroom (400 ml)
  • - groentebouillon (100 ml)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - zoete puntpaprika's (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de cherrytomaten en marineer deze in olijfolie.
  • 2 Halveer de bolletjes mozzarella en snijd deze in plakjes.
  • 3 Scheur de blaadjes biologische basilicum in stukjes.
  • 4 Snijd de paprika's door midden.
  • 5 Leg ze op een bakplaat met de snijkant op de plaat en besmeer ze met olijfolie.
  • 6 Gril ze in ongeveer 10 minuten lang in de oven tot de huid donker begint te worden.
  • 7 Haal ze uit de oven en verwijder de schil.
  • 8 Dit doe je door het velletje eenvoudig van het paprikavlees af te trekken.
  • 9 Verwijder ook de zaden en de groene steel.
  • 10 Leg de paprika's in een pan met de opgewarmde groentebouillon en room.
  • 11 Doe een scheutje olijfolie erbij en kook ze ongeveer 5 minuten samen.
  • 12 Pureer de saus hierna met de staafmixer en breng het op smaak met zout.
  • 13 Kook intussen de mie nestjes in ruim koken water met zout gaar.
  • 14 Verdeel de mie over vier borden.
  • 15 Meng op het laatste moment de peterselie en de bieslook door de saus.
  • 16 Verdeel de saus over de borden met mie.
  • 17 Serveer het met de cherrytomaatjes, stukjes mozzarella en de basilicumblaadjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.