recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Noedelsalade met mango en garnalenspiesjes

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bosui (1 stuk(s))
  • - verse koriander (15 gram)
  • - limoensap (2 eetlepels)
  • - garnalenspiesjes (kant en klaar) (4 stuks)
  • - rijstolie (4 eetlepels)
  • - gemberwortel (2 cm)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - mango (1 stuk(s))
  • - Chinese eiermie (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar en laat de mie in een vergiet uitlekken.
  • 2 Schil en snijd het mangovruchtvlees in plakken van de pit.
  • 3 Snijd de helft in stukjes.
  • 4 Rasp de gemberwortel.
  • 5 Pers en meng de knoflook met sambal, gember, olie en wat zout en peper.
  • 6 Bestrijk de garnalenspiesjes dun met dit oliemengsel en bak ze in een grillpan 3-4 minuten tot de garnalen roze zijn.
  • 7 Keer ze halverwege.
  • 8 Rasp de limoen.
  • 9 Klop de rest van het oliemengsel met de limoensap en limoenrasp tot een dressing.
  • 10 Hak de koriander fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 11 Schep de mie, mangostukjes, bosui en de helft van de koriander erdoor.
  • 12 Serveer de salade in wijde kommen en garneer met de plakken mango.
  • 13 Leg de garnalenspiesjes erop en strooi de rest van de koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.