recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Noedelsoep met Chinese kool en kip

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (van een tablet) (1 liter)
  • - chines kool (750 gram)
  • - ui (1 )
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - geraspte gember (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - kipfilet in dunne plakjes (250 gram)
  • - mienestjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Snijd de Chinese kool in brede repen.
  • 4 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 5 Kruid de kip met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, gember en sambal zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • 7 Schep de kip erdoor en roerbak de plakjes in 2-3 minuten lichtbruin.
  • 8 Voeg de ui en koolrepen toe en roerbak alles nog 3-4 minuten tot de kool gaat slinken.
  • 9 Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • 10 Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 11 Laat de mie uitlekken en roer de mie door de soep.
  • 12 Serveer de noedelsoep in wijde kommen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.