recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Normandische kip

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - slagroom (200 ml)
  • - calvados (50 ml)
  • - reinetten (2 )
  • - cider (100 ml)
  • - roomboter (50 gram)
  • - kippenbouten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Zout de stukken kip en braad ze op halfhoog vuur aan in de helft van de boter.
  • 2 Schenk er de cider bij en sluit de pan.
  • 3 Smoor de kip in 30 minuten gaar op een lage vlam.
  • 4 Schil de appels, snijd ze in partjes en bak ze apart zachtjes in de rest van de boter tot ze zacht zijn.
  • 5 Bewaar ze.
  • 6 Haal de kip uit de pan.
  • 7 Giet de calvados bij het stoofvocht en laat op hoog vuur 1 minuut inkoken.
  • 8 Doe de room in de pan en kook nog circa 3 minuten in tot sausdikte.
  • 9 Breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer de kip in de saus en garneer met de appel.
  • 11 Lekker met gekookte aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.