recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Norske suksesskake - Noorse succestaart

Bijgerecht
12 personen
80 min
Ingrediënten
  • - amandelen (150 gram)
  • - fijne kristalsuiker (275 gram)
  • - eieren (4 )
  • - vanillestokje (1.5 )
  • - slagroom (100 ml)
  • - custardpoeder (0.5 eetlepel)
  • - roomboter (150 gram)
  • - extra pure chocolade (40 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Maal de amandelen in de keukenmachine tot een fijn meel.
  • 3 Meng het amandelmeel in een kom met 150 g suiker.
  • 4 Splits de eieren.
  • 5 Klop in een kom de eiwitten heel stijf en spatel ze luchtig door het amandelmengsel.
  • 6 Verdeel het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Zet de vorm in de oven en bak de taartbodem in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Snijd intussen het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
  • 9 Klop in een pan met een dikke bodem de eidooiers met de slagroom, de rest van de suiker, de custardpoeder en het vanillemerg met een garde door elkaar.
  • 10 Verwarm het mengsel op matig hoog vuur en laat het al roerend met een houten lepel binden tot een mooie vla.
  • 11 Neem de pan van het vuur en klop er klontje voor klontje de boter door.
  • 12 Laat de vla in de koelkast in 30 minuten steviger worden.
  • 13 Schaaf de chocolade met een dunschiller in krullen of flinters Neem de taartbodem nog warm uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.
  • 14 Leg de taartbodem op een platte schaal.
  • 15 Strijk de vla met een spatel over de taartbodem uit.
  • 16 Strooi de chocolade in het midden.
  • 17 Bewaar de taart tot gebruik op een koele plaats.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.