recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Notenburgers

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - walnoten (150 gram)
  • - havermout (75 gram)
  • - geraspte jong belegen kaas (50 gram)
  • - groot ei (1 )
  • - peterselie (4 eetlepel(s))
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Hak of knip de groene kruiden fijn.
  • 2 Pel de noten en maal in de keukenmachine fijn.
  • 3 Voeg de havermout en kaas met 75-100 ml water en het ei toe en meng alles tot een samenhangend mengsel.
  • 4 Schep de peterselie en bieslook erdoor.
  • 5 Vorm dit mengsel tot 4 grote burgers of 8 kleine burgers.
  • 6 Laat de burgers in minstens 30 minuten steviger worden.
  • 7 Verwarm de olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en bak de burgers in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Lekker op een broodje met sla, komkommer, tomaat en ketchup.
  • 9 Of als vleesvervanger met aardappelen en groente.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.