recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Notenmuffins met fruitsalade

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - limoen (0.5 stuks)
  • - mango (1 )
  • - peren (2 )
  • - meloen (1 )
  • - boter (50 g)
  • - volle melk (100 ml)
  • - ei (1 stuks)
  • - basterdsuiker (100 g)
  • - zelfrijzend bakmeel (100 g)
  • - hazelnoten (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de hazelnoten grof; Klop de ei los; Pers de limoen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Meng in een kom de hazelnoten met het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, 0,75 deel van de basterdsuiker, het ei, de melk en de boter tot een glad beslag.
  • 4 Schep het beslag in vier ingevette holten (5-6 cm doorsnede) van een muffinvorm.
  • 5 Bak de muffins in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes.
  • 7 Meng het fruit in een schaal met de rest van de basterdsuiker en limoensap.
  • 8 Zet de lauwwarme muffins op vier borden en schep het fruit eromheen.
  • 9 Serveer met lobbig geklopte slagroom.
  • 10 Wijntip: Ruby port.