recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oma’s appeltaart

Bijgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - abrikozenjam (3 eetlepels)
  • - custardpoeder (2 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - rozijnen (100 g)
  • - stevige appels en in stukjes (1 kg)
  • - ei (1 stuks)
  • - koude boter (200 g)
  • - witte basterdsuiker (100 g)
  • - bloem (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de koude boter in stukjes; Klop de ei los; Schil de stevige appels en in stukjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Meng bloem en basterdsuiker met een snuf zout en de boter.
  • 4 Roer het ei erdoor en kneed alles met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • 5 Druk driekwart van het deeg uit in een ingevette springvorm van ongeveer 24 cm.
  • 6 Meng de appels met rozijnen, kaneel en custard en verdeel dit over de taartbodem.
  • 7 Rol de rest van het deeg tot dunne slierten en maak hiervan een ruitpatroon over de vulling.
  • 8 Bestrijk het deeg met een restje ei.
  • 9 Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 1 uur goudbruin en gaar.
  • 10 Bestrijk de bovenkant direct uit de oven met abrikozenjam.
  • 11 Laat de taart afkoelen tot lauwwarm.
  • 12 Wijntip: Cream sherry of witte port.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.