recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oma’s erwtensoep

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - zout (1 eetlepel)
  • - water (1.25 liter)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - bladselderij (2 eetlepels)
  • - winterwortel (200 g)
  • - selderijknol (0.5 stuks)
  • - schouderkarbonades (2 )
  • - mager rookspek (50 g)
  • - spliterwten (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met roggebrood, mosterd en katenspek.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de mager rookspek in blokjes; Schil de selderijknol en snijd in blokjes; Snijd de in ringen; Snijd de winterwortel in blokjes; Hak de bladselderij fijn; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Breng de spliterwten met de afgemeten hoeveelheid koud water, de afgemeten hoeveelheid zout, spek en karbonades aan de kook.
  • 4 Kook de erwten in 30-45 minuten gaar.
  • 5 Neem de karbonades uit de pan en snijd ze klein.
  • 6 Giet de erwten boven een kom af en stamp ze met een stamper fijn.
  • 7 Verdun de erwtenpuree met het kookvocht tot een vrij dunne erwtensoep.
  • 8 Voeg het vlees en de groenten toe en kook de groenten in nog 20 minuten gaar.
  • 9 De soep wordt vanzelf weer dikker.
  • 10 Roer vlak voor het serveren de bladselderij en peterselie door de soep.
  • 11 Wijntip: Lichte rode wijn, bijvoorbeeld Larcisse Saint-Mont of Bourgogne Hautes Côtes de Beaune.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.