recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oma’s kippensoep

Hoofdgerecht
4 personen
150 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - kippenbouten (2 )
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - foelie (1 stukje)
  • - boerensoepgroenten (300 gram)
  • - gehakt (50 gram)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - vermicelli (30 gram)
  • - bladpeterselie fijngehakt (2 eetlepels)
  • - water (1.25 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Leg de kippenbouten in een soeppan en voeg de Italiaanse kruiden, foelie en de helft van de soepgroenten toe.
  • 2 Schenk er het water bij.
  • 3 Breng alles aan de kook en laat de bouillon twee uur zachtjes trekken.
  • 4 Neem de kippenbouten uit de pan en verwijder het vel.
  • 5 Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in stukjes.
  • 6 Meng het gehakt met zout en peper en draai er kleine balletjes van.
  • 7 Zeef de bouillon boven een andere pan en breng de bouillon op smaak met wat peper, het citroensap en drie theelepels zout.
  • 8 Breng de bouillon aan de kook.
  • 9 Voeg het kippenvlees met de overgebleven groenten, vermicelli en gehaktballetjes toe en kook de soep in nog een kwartier zachtjes gaar.
  • 10 Serveer de kippensoep in diepe borden.
  • 11 Garneer met peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.