recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Omelet met raapstelen

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen 30+ kaas (50 gram)
  • - halfvolle melk (50 ml)
  • - eieren (6 )
  • - raapsteeltjes (600 gram)
  • - ui (1 grote)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - kerriepoeder (0.5 theelepel)
  • - vastkokende aardappelen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Boen de aardappels schoon en snij ze in parten.
  • 3 Schep de aardappelen in een braadslede om met kerriepoeder, zout en 0.25 olijfolie.
  • 4 Bak ze in de oven in 30 minuten gaar, schep ze af en toe om.
  • 5 Fruit de in plakjes gesneden knoflook en gesnipperde ui in een wok met de helft van de overgebleven olijfolie.
  • 6 Schep de grof gesneden raapstelen met wat zout en peper erdoor en roerbak ze in 3-4 minuten gaar.
  • 7 Klop de eieren los met de melk, kaas en wat zout en peper.
  • 8 Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en laat het eimengsel over de panbodem uitvloeien en bak tot de bovenkant bijna gestold is.
  • 9 Schep de raapstelen op de omelet en klap deze dubbel.
  • 10 Serveer de omelet in punten met de aardappeltjes erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.