recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Omelet met zomergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - eieren (6 )
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - tomaten (4 )
  • - groene paprika(s) (2 )
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook en oregano fijn.
  • 3 Snijd de paprika's in reepjes en de tomaten in stukjes.
  • 4 Fruit de knoflook en ui 2 minuten in een hapjespan met de helft van de olijfolie.
  • 5 Schep de paprika, tomaat en peterselie met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor en smoor de groente in 20 minuten beetgaar.
  • 6 Kook de krieltjes in 6-8 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 7 Klop de eieren los met zout en peper.
  • 8 Verwarm de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel erin.
  • 9 Laat het ei op matig hoog vuur stollen en schuif het gestolde ei steeds naar het midden van de pan.
  • 10 Schep de groente erop en klap de omelet dubbel.
  • 11 Serveer de omelet met de krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.