recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Omeletflensjes met andijvie en shiitakes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2.5 eetlepels)
  • - shiitakes (1 bakje)
  • - andijvie (1 krop)
  • - bosuitjes (3 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - eieren (4 )
  • - eiermie (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Snijd de bos uitjes in stukken van 3 cm.
  • 4 Snijd de andijvie in brede repen.
  • 5 Snijd de shiitakes in plakjes.
  • 6 Klop de eieren los met een scheutje water en wat zout.
  • 7 Bestrijk een anti-aanbakkoekenpan dun met wat olie en schenk een kwart van het ei erin.
  • 8 Laat het ei direct al draaiend over de hele panbodem uitvloeien.
  • 9 Bak tot de bovenkant droog is.
  • 10 Bak zo per persoon twee flensjes.
  • 11 Verhit tweederde olie in de wok en roerbak de knoflook, bosui, andijvie en shiitakes in 4-6 minuten beetgaar.
  • 12 Leg op elk flensje wat mie en daarop de roergebakken groente.
  • 13 Vouw de zijkanten van de flensjes over de vulling.
  • 14 Leg op elk bord twee gevulde flensjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.