recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Omgekeerd appeldessert met kaneel en crème fraîche

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - aalbes (4 trosjes)
  • - munt (4 takjes)
  • - kristalsuiker (3 theelepels)
  • - kaneel (1 mespuntje)
  • - crème fraîche (250 ml)
  • - bladerdeeg (4 plakjes)
  • - poedersuiker (2 eetlepels)
  • - boter (50 gram)
  • - marsepein (150 gram)
  • - appels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: appelboor, bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Snijd de appels overdwars door de helft en haal met een appelboor het klokhuis eruit.
  • 4 Vul het gat voor driekwart met marsepein en vul de rest op met boter.
  • 5 Leg bakpapier op de ovenplaat en strooi hier de poedersuiker op.
  • 6 Leg daar de appels op met de platte kant naar beneden.
  • 7 Dek elke appel af met een plakje bladerdeeg en druk dit lichtjes rondom aan.
  • 8 Plaats de ovenplaat in de oven en bak de appels twintig minuten.
  • 9 Meng intussen de crème fraîche met de kaneel en suiker en zet dit weg in de koeling.
  • 10 Neem de appels van de bakplaat en leg ze met het deeg naar beneden op een bord.
  • 11 Schep een eetlepel crème fraîche met kaneel over de appels en garneer met een takje munt en de aalbessen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.