recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

One minute steak met Nicola's uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - one minute steaks (4 )
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - volle yoghurt (4 eetlepels)
  • - pikante paprikapoeder (1 theelepel)
  • - rijpe tomaten (2 )
  • - grof zeezout
  • - olijfolie (5 eetlepel)
  • - nicola aardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de bieslook en de peterselie fijn.
  • 2 Verwarm de oven op 220 °C.
  • 3 Boen de aardappelen goed schoon, snij de allergrootse door, dep ze droog en wrijf ze in met drie vijfde van de eetlepels olijfolie.
  • 4 Spreid de aardappelen uit op een bakblik en strooi er wat zeezout over.
  • 5 Bak de aardappels in de oven in 50 minuten gaar en knapperig.
  • 6 Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 7 Meng de tomaatblokjes in een kom met wat zout, versgemalen zwarte peper en de paprikapoeder en schep er vervolgens de yoghurt, mayonaise en kruiden door.
  • 8 Bestrijk de steaks dun met olie en bak ze in een grillpan op hoog vuur in 2-4 minuten bruin en van binnen nog rood of net rosé.
  • 9 Leg de steaks op warme borden en schep de aardappelen en het sausje ernaast.
  • 10 Lekker met broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.