recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - oestersaus (3.5 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - knoflook (1 teen)
  • - sesamolie (3 eetlepels)
  • - Japanse sojasaus (2 eetlepels)
  • - droge sherry (2 eetlepels)
  • - runderreepjes (400 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de de knoflook.
  • 2 Rasp de gemberwortel.
  • 3 Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 4 Stoom de broccoli in een mandje boven een laag kokend water afgedekt, in 10 minuten beetgaar.
  • 5 Meng het vlees met sherry, sojasaus en een derde van de sesamolie en laat het 5 minuten staan.
  • 6 Verhit de rest van de sesamolie in een wok en bak de knoflook en gember tot het gaat geuren.
  • 7 Voeg het vlees toe en roerbak op hoog vuur tot het vocht verdampt.
  • 8 Schep het op een bord.
  • 9 Bak de bosuitjes in de wok en roer de oestersaus erdoor.
  • 10 Voeg het vlees toe en warm alles goed door.
  • 11 Leg de broccoli op borden en schep het vlees ernaast.
  • 12 Lekker met rijst of mie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.