recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse biefstukspiesen met cashewnotensaus

Hoofdgerecht
4 personen
33 min
Ingrediënten
  • - houten spiesjes geweekt in water (8 )
  • - water (100 ml)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - vers gesneden ananasblokjes (250 gram)
  • - ongezouten cashewnoten (100 gram)
  • - biefstuk (400 gram)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - sap van een limoen (30 ml)
  • - gembersiroop (2 eetlepels)
  • - japanse sojasaus (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de biefstuk in blokjes.
  • 2 Meng in een diep bord eenderde van de sojasaus met de helft van de gembersiroop, de helft van de limoensap en de helft van de sambal.
  • 3 Schep de blokjes biefstuk erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
  • 4 Maal de cashewnoten in de keukenmachine zo fijn dat er nog wel wat stukjes zichtbaar zijn.
  • 5 Meng de cashewnoten in een steelpan met het water, wat vocht van de ananas en de rest van de sojasaus, de rest van de gembersaus, de rest van de limoensap en de rest van de sambal en verwarm alles al roerende op zacht vuur in 6 tot 8 minuten tot het een saus wordt.
  • 6 Steek de blokjes biefstuk afgewisseld met blokjes ananas aan de spiesjes.
  • 7 Bestrijk de spiesjes rondom met olie en rooster ze op de barbecue in 6 tot 8 minuten rondom mooi bruin.
  • 8 Serveer de spiesjes met de cashewnotensaus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.