recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse eendenborstfilet met honing

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - paksoi (1 struik)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - honing (1 eetlepel)
  • - koekkruiden (1.5 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tamme eendenborstfilets (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislings om de centimeter in.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snijd de paksoi in brede repen.
  • 4 Meng de hellft van de geperste knoflook met de koekkruiden, versgemalen zwarte peper, honing en tweederde van de sojasaus.
  • 5 Wrijf de eendenborstfilets hier rondom mee in.
  • 6 Leg de filets met de velkant in een hapjespan en bak ze op matig hoog vuur in 8-10 minuten knapperig bruin.
  • 7 Keer ze en bak de vleeskant in nog 2-3 minuten bruin.
  • 8 Laat de filets verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 9 Schep een paar eetlepels van het eendenvet in een wok en roerbak de witte stukken paksoi met de rest van de geperste knoflook 2-3 minuten.
  • 10 Voeg de groene repen paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
  • 11 Breng de groente op smaak met wat sojasaus en peper.
  • 12 Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes.
  • 13 Schep de paksoi in het midden van warme borden en leg de plakjes eendenborstfilet erop.
  • 14 Lekker met eiermie of rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.