recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse eendenborstfilet met roergebakken paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - paksoi (1 struik)
  • - uien (2 )
  • - verse gember (2 cm)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - chilipeper (0.5 theelepel)
  • - koekkruiden (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - eendenborstfilets (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kruis de velkant van de eendenborstfilet in.
  • 2 Leg de filets met de velkant in een koekenpan en bak ze in 6 minuten mooi bruin.
  • 3 Schep gesmolten eendenvet in de wok.
  • 4 Pers de tenen knoflook.
  • 5 Rasp de gemberwortel.
  • 6 Snijd de uien in dunnen partjes.
  • 7 Snijd de paksoi in brede repen.
  • 8 Meng de helft van de knoflook met de specerijen en de helft van de sojasaus en strijk dit over de vleeskant van de filets uit.
  • 9 Keer de filets, bak ze nog 4 minuten bruin en keer ze af en toe.
  • 10 Roerbak de andere teen knoflook met de gember in de wok tot het gaat geuren.
  • 11 Roerbak de uipartjes en de witte repen paksoi 4 minuten mee.
  • 12 Schep de groene repen paksoi met de rest van de sojasaus erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 13 Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en serveer ze met de paksoi op warme borden.
  • 14 Lekker met pandanrijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.