recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse kip met gember en groente

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - gebroken sperziebonen (250 gram)
  • - broccoli roosjes (300 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - gembersiroop (uit potje gember) (2 eetlepels)
  • - gember (4 bolletjes)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kipfilet in blokjes.
  • 2 Snijd de gember in plakjes.
  • 3 Snijd de uien in partjes.
  • 4 Meng in een diep bord de knoflook en sambal met de helft van de gembersiroop, een derde van de sojasaus en de wokolie.
  • 5 Schep de kipblokjes erdoor en laat ze 10 minuten marineren.
  • 6 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 7 Kook de broccoli en sperziebonen in ruim kokend water en wat zout in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Spoel af met koud water en laat ze uitlekken.
  • 9 Bak de kipblokjes in een wok in 3-4 minuten rondom bruin.
  • 10 Bak de uipartjes 2 minuten mee.
  • 11 Schep de broccoli, sperziebonen, gemberplakjes met de resterende gembersiroop, sojasaus en het water erdoor.
  • 12 Verwarm het gerecht in nog 2-3 minuten.
  • 13 Schep de rijst in diepe borden en schep de kip met groente en saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.