recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse kip met spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepel(s))
  • - limoen (0.5 )
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - kipfilet (400 gram)
  • - bosuitjes (3 )
  • - panklare spinazie (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode peper (1 )
  • - gemberwortel (2 cm)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer het gerecht in wijde kommen met pandanrijst.
  • 2 Voorbereiding: pers de knoflook; verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn; rasp de gemberwortel; pers de limoen; snijd de kipfilet in blokjes; snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 3 Roer de knoflook, rode peper en gember met de sojasaus, het limoensap en de olie tot een marinade en schep de kipblokjes erdoor.
  • 4 Laat de kip 15 minuten marineren.
  • 5 Verhit dan in een wok en roerbak de kip met marinade op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar, laat het vocht verdampen.
  • 6 Schep de bosuitjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
  • 7 Schep tot slot de spinazie er in twee tot drie keer door en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.