recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse knolselderij met tofu

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - cashewnoten (25 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - zoete chilisaus (2.5 eetlepels)
  • - tofu roerbakreepjes (300 )
  • - knolselderij (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de knolselderij in blokjes.
  • 5 Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en knolselderij 3-4 minuten op hoog vuur.
  • 6 Bak de tofu 2-3 minuten mee.
  • 7 Roer de chilisaus met 3 eetlepels water erdoor en warm het gerecht nog 2-3 minuten door.
  • 8 Schep de peterselie erdoor.
  • 9 Schep de rijst in diep borden en schep de knolselderij erop.
  • 10 Strooi de cashewnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.