recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse kokossoep met paddenstoelen en verse koriander

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - grof gehakte biologische koriander (3 eetlepels)
  • - zalmfilet (250 gram)
  • - sojasaus (1 eetlepel)
  • - shiitakes, in plakjes (250 gram)
  • - kokosmelk (400 ml) (1 blik)
  • - groentebouillon (750 ml.)
  • - afgestreken rode currypasta (1 theelepel)
  • - fijn gesnipperd citroengras (1 eetlepel)
  • - geraspte verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - sjalotjes (5 )
  • - zonnebloemolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de sjalotjes fijn.
  • 2 Snijd de shiitake in plakjes.
  • 3 Verwijder de huis van de zalmfilet en snijd deze in blokjes.
  • 4 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de sjalotjes, gemberwortel en het citroengras 3 minuten op laag vuur.
  • 5 Doe de currypasta er bij en bak het nog even kort aan.
  • 6 Voeg de groentebouillon, de kokosmelk en de suiker toe.
  • 7 Kook het geheel en Laat het ongeveer 15 minuten lang op laag vuur sudderen.
  • 8 Bak intussen, op hoog vuur, de paddenstoelen 5 minuten in een bakpan met wat zonnebloemolie.
  • 9 Afblussen met sojasaus en bak de paddenstoelen gaar op middelhoog vuur.
  • 10 Verdeel de zalmblokjes over vier spiesen en breng ze op smaak met zout.
  • 11 Bak de met zonnebloemolie bestreken spiesen ongeveer 5 minuten.
  • 12 Draai de spiesen regelmatig om, zodat alle kanten goed gebakken zijn.
  • 13 Maak de soep op smaak met zout of vissaus.
  • 14 Verdeel de grof gehakte koriander en de paddenstoelen over de borden en schenk de soep voorzichtig in de borden.
  • 15 Serveer het met de zalmspiesen en eventueel een stukje naanbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.