recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse mosselen uit de wok

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gember (4 bolletjes)
  • - Japanse sojasaus
  • - oosterse roerbakgroente (400 g)
  • - rode peper zonder zaadjes (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - roerbakolie (2 eetlepels)
  • - mosselen (2 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst of stokbrood.
  • 2 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn; Hak de rode peper zonder zaadjes fijn; Hak de gember fijn.
  • 3 Spoel de mosselen af onder stromend water.
  • 4 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet dicht gaan.
  • 5 Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en rode peper even aan.
  • 6 Schep de groente erdoor en leg de mosselen erop.
  • 7 Zet een deksel op de wok en stoom de mosselen op matig hoog vuur 6-8 minuten tot alle mosselen open zijn.
  • 8 Schep de mosselen in een kom.
  • 9 Schep de groente met een schuimspaan in diepe borden en verdeel de mosselen erover.
  • 10 Zet bij elk bord een schaaltje met sojasaus vermengd met gember om de mosselen in te dippen.
  • 11 Wijntip: Milddroge witte wijn, bijvoorbeeld Bergerac Moelleux, Edelzwicker of riesling halbtrocken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.