recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse salade met entrecote

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geroosterde pinda's (zakje drooggeroosterd) (2.5 eetlepels)
  • - sambal badjak (1 theelepel)
  • - entrecotes (4 )
  • - veldsla (150 gram)
  • - mango (1 )
  • - komkommer (1 )
  • - sesamolie (1 eetlepel)
  • - rijstolie (3 eetlepels)
  • - limoen (1 )
  • - gembersiroop (1 eetlepel)
  • - gemberbolletjes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers en rasp de limoen.
  • 2 Klop de gembersiroop met het limoensap, tweederde van de rijstolie en de sesamolie tot een dressing.
  • 3 Hak de gemberbolletjes fijn.
  • 4 Roer de fijngehakte gember en limoenrasp met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 5 Schil de komkommer.
  • 6 Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en schaaf de helften met een kaasschaaf in smalle, lange linten.
  • 7 Schil de mango.
  • 8 Snijd het mangovruchtvlees in mooie plakken van de pit.
  • 9 Verdeel de veldsla, komkommer en mango over borden en sprenkel driekwart van de dressing erover.
  • 10 Bestrijk de entrecotes met sambal en 1 eetlepel rijstolie en leg ze in een hete grillpan.
  • 11 Bak de entrecotes op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 12 Vanbinnen mogen ze nog rood-rosé zijn.
  • 13 Laat de entrecotes uit de pan 2 minuten rusten en snijd ze dan in plakjes.
  • 14 Leg de plakjes vlees op de salade.
  • 15 Sprenkel de rest van de dressing erover en strooi de pinda's ertussen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.