recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse salade van spruitjes en gerookte makreel

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (1 takje)
  • - gerookte fileerde makreel (zo ligt ie in de winkel) (240 gram)
  • - limoensap (2 eetlepel(s))
  • - honing (1 theelepel)
  • - zonnebloemolie (6 eetlepel(s))
  • - gember (1 theelepel)
  • - knoflook (0.5 teen)
  • - rode peper (0.5 )
  • - rode paprika (1 )
  • - panklare spruitjes (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook, voeg dan de spruitjes toe.
  • 2 Laat ze 8 à 10 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn.
  • 3 Giet af en spoel de spruitjes af met koud water af tot ze lauwwarm zijn.
  • 4 Bewaar ze in de pan, zonder water.
  • 5 Rasp de gember en hak de knoflook.
  • 6 Maak ondertussen de paprika schoon en snijd tot zeer fijne reepjes.
  • 7 Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn.
  • 8 Meng de paprika en rode peper met de knoflook, gember, olie, honing en het limoensap.
  • 9 Proef de dressing en maak op smaak met iets zout.
  • 10 Snijd de spruitjes doormidden en meng de dressing, laat 5 minuten rusten.
  • 11 Pluk ondertussen de makreel tot mooie stukjes, verwijder eventuele graatjes.
  • 12 Verdeel de spruitjessalade over 4 diepe borden en verdeel de makreel erover.
  • 13 Garneer met de koriander.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.