recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse varkenshaas met gember

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - varkenshaas (500 gram)
  • - Wokolie (4 eetlepels)
  • - sojasaus (100 ml)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - gekonfijte gember (4 )
  • - gembersiroop (uit potje gember) (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - boswortels (8 )
  • - bleekselderij (4 stengels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Schil de boswortels en halveer deze.
  • 4 Snijd de bleekselderij en de bosuitjes in stukken van 4 cm.
  • 5 Vouw de punten van de varkenshaasjes een stukje naar binnen (zodat het vlees overal even dik is) en steek ze vast met een cocktailprikker.
  • 6 Bak het vlees in een hapjespan met de helft van de olie rondom bruin.
  • 7 Meng de sojasaus met de sherry, gembersiroop en de helft van de knoflook en schenk dit over het vlees.
  • 8 Stoof de varkenshaasjes nog 20 minuten op zacht vuur tot ze rondom omhuld zijn met een stroperige saus.
  • 9 Snijd de helft van de peper in reepjes, hak de rest fijn.
  • 10 Schep in een pan de wortel, bleekselderij en bosui om met de fijngehakte rode peper, knoflook, de rest van de olie en wat zout en peper.
  • 11 Schenk er het water bij en smoor de groente afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Snijd het vlees in plakken en leg ze op borden.
  • 13 Schep de saus erover en garneer met gemberplakjes en peperringetjes.
  • 14 Schep de groente ernaast.
  • 15 Lekker met gele rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.